Rødskog Art AS

Rødskog Art A/S ble stiftet i 1989 av Bente Nedberg.

Firmaet startet med import av kunstplakater for engros salg til gallerier og rammeverksteder.

Det var vanskelig å være nystartet firma da den såkalte « Jappetiden» kulminerte i 1991 med etterkrigstidens verste bankkrise med konkurser og arbeidsledighet. Våre viktigste ressurser den gangen var entusiasme og en utrolig arbeidsinnsats. Etter noen år utvidet vi virksomheten ved kjøp av rettigheter av norske kunstnere med formål reproduksjon av plakater.

Mona Lærum liten guttRødskog Arts fantastiske oppgang startet ved en invitasjon i 1994 om å holde et foredrag på «Babizon Center». I Nederland for bransje interesserte med tema: «Entering the Furniture Segment, Corporate and Institutional Market» Foredraget ble holdt på engelsk og oversatt til japansk. Dette foredraget åpnet mange dører og Rødskog Art fikk etter dette tilgang til de agenturene de ønsket. I 1997 mottok firmaet også en international pris: «Award 1997» for «Product Dedication» (Det året ble det utdelt 3 priser til: Storbritannia, Norge, Sør Afrika.)

Rødskog Art fremstod nå som landets ledende grossist/importør av kunstplakater. Firmaet lagerførte et fantastisk utvalg ca. 26 000 forskjellig kunstplakater fra europas ledende produsenter. Vårt sortiment spente fra det mest naivistiske til det mest minimalistiske. Vårt spennende sortiment vist til en hver tid tidsriktige motiver tilpasset årets interiørfarger og design. Rødskog Art hadde nå kunder over hele landet og leverte også til distributører til gave og møbelkjedene.

I 1994 inngår Rødskog Art en avtale med kunstneren Mona Lærum om produksjon av kalendere og kort. Samme år utga vi Mona Lærum kalender for første gang, i 1997 solgte vi et opplag på 15000 «Mona Lærum kalender- 1998» Rødskog Art har i år produsert Mona Lærum kalender i 20 år, kalenderen har i alle disse årene hatt en fast kundekretssom kjøper kalenderen år etter år.

Julens minnebok innside 1

Julens minnebok ble introdusert på Gave og Interiørmessen i 1998, og ble fremhevet som ” Høstens nye produkt” på ”God morgen Norge” Merkevaren Mona Lærum var et faktum! Julens minnebok fikk internasjonal oppmerksomhet og ble oversatt til engelsk, tysk og svensk. Rødskog Art deltok på flere messer i USA dette året, samt annonserte i ”Son`of Norway.” Interessen for nye Mona Lærum produkter var stor, og Familiens minnebok kom året etter. I 2001 produserte vi den første Mona Lærum ”Aktivitetskalender aug. 2001-juli 2002. Cappelens Bokklubber og Bokhandlerkjedene var i disse årene våre gode samarbeidspartnere og solgte våre bøker og kalendere i stort antall.

Rødskog Art hadde noen fantastiske år frem til 2002, da startet importen fra Kina med priser vi ikke kunne konkurrere med. Distribusjon av gavebøker og kalendere til bokhandlerne er i dag overtatt av J.H Kuenholdt A/S. Rødskog Art selger selv sine produkter via sine egne nettsider.

Organisasjonsnummer:
952 822 403 MVA

 

Rødskog Art AS